Διάκριση για το ΕΕΕΕΚ Αχαιΐας

Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Αχαΐας, απέσπασε «Ειδικό Βραβείο συμμετοχής»  στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch-μίας γλώσσας προγραμματισμού που δημιουργήθηκε και συντηρείται από το γνωστό τεχνολογικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (M.I.T.).  αξία της διάκρισης  αυτής  είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν κυρίως ελεύθερο και δωρεάν (ΕΛ/ΛΑΚ).

Ο διαγωνισμός αυτός έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων  και είχε σαν ειδική Θεματική  την  «Οδική Ασφάλεια», λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το έτος 2018 έχει ανακηρυχτεί σαν έτος οδικής ασφάλειας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η μικρή και ευέλικτη ομάδα του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας που αποτελείται από τους μαθητές  Οδυσσέα, Χρήστο , Κώστα και Αμαλία  υποστηρίχθηκε  από τους  εκπαιδευτικούς Τσορμπατζόγλου Γιώργο και Στεφάνου Κατερίνα,  που δούλεψαν  με πολύ μεράκι και κόπο, αποκλειστικά και μόνο στον ελεύθερο χρόνο τους και πέρα από το διδακτικό ωράριο. Κατάφεραν έτσι να φτιάξουν το παιχνίδι:  «Προχωράμε στον δρόμο χωρίς να φοβόμαστε επειδή ακολουθούμε τους κανόνες» (https://scratch.mit.edu/projects/216813308/#player). 
Το κάθε μέλος της ομάδας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές του, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό  και πέτυχε.

·         Η υποψηφιότητα όπως είχε κατατεθεί βρίσκεται στην θέση: https://festman.schoolab.gr/project/2926

·         Και τ’ αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι στην θέση : https://festman.schoolab.gr/festival/21

Συντελεστές της επιτυχίας

Οι συντελεστές του έργου

 Ευχαριστούμε την εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" και τα portals που φιλοξένησαν άρθρο για την προσπάθειά μας αυτή:

  • Εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" στο φύλλο της Πέμπτης 14/06/2018 στην σελίδα 12.

( http://www.skaipatras.gr/2018/06/12/patra-panellinia-diakrisi-se-eidiko-scholeio-ston-4o-panellinio-diagonismo-scratch-mias-glossas-programmatismoy/ )

( https://www.patrasevents.gr/article/350877-sxoleiou-tis-patras-diakrithike-ston-4o-panellinio-diagonismo-pexnidiou-sto-scratch)

( https://dete.gr/σχολείο-της-πάτρας-διακρίθηκε-στον-4ο-π/ )

( https://www.greek-inews.gr/2018/06/panellhnia-diakrish-eidikoy-sxoleiou-ths-patras.html )

( http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=463532 )

( http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/489850 )

( http://tempo24.news/eidisi/183406/panellinia-diakrisi-se-eidiko-sholeio-tis-patras-prohorame-ston-dromo-horis-na )

Δημοσιεύσεις για την επιτυχία μας

Συγχαρητήρια

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς και εκτελεστές του τραγουδιού και του ηχητικού μηνύματος που έδωσε το Βραβείο στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, στην κατηγορία Λυκείου, στο Διαγωνισμό "Καν' το ν' ακουστεί " του 2018.

Οι συμμετοχές βρίσκονται στην θέση: http://europeanschoolradio.eu/like/Song-likes.php

Η κατάσταση των βραβευθέντων σχολείων είναι: http://europeanschoolradio.eu/5fest/kanto2018results/

 (Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης της κας Ρόζας Κολανγγέλου) 

 

Bραβείο στον διαγωνισμό "Κάν' το ν' ακουστεί 2018"

Συγχαρητήρια σ' όλους τους συντελεστές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας για το βραβείο κατηγορίας Λυκείου που κατέκτησαν στον διαγωνισμό "Κάν' το ν' ακουστεί 2018" (http://europeanschoolradio.eu/5fest/kanto2018results/)

Οι συμμετοχές βρίσκονται στην θέση:http://europeanschoolradio.eu/like/Song-likes.php και οι κατηγορίες-κριτήρια του διαγωνισμού στην θέση: http://europeanschoolradio.eu/5fest/evaluation-and-awards/

Βραβείο

 

Ευέλικτα καπάκια

Πρώτο το σχολείο μας στην συγκέντρωση καπακιών για το σχολικό έτος 2016-2017 όπως φαίνεται και από την συγκεντρωτική κατάσταση

1ο Βραβείο Μουσικής σύνθεσης στο FREE MOBILITY

Ecomobility

Είμαστε πολύ περήφανοι που το σχολείο μας, ανάμεσα σε τόσα άλλα σχολεία, απέσπασε το 1ο Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης στην εκστρατεία Free Mobility 2016-2017.

Στόχος των εκστρατείας είναι η βιωματική ενεργοποίησή των νέων που αναμένουμε να τους οδηγήσει στην αναζήτηση λύσεων, με προσανατολισμό στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην αλλαγή συμπεριφορών και στην προώθηση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας

Στους μαθητές και συντελεστές της Εκστρατείας έστειλε μήνυμα, με βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της τελετής βράβευσης, η Ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Την Τελετή φιλοξένησε το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου.

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2016-17 διοργανώθηκε από το ECOCITY και ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

1ο Βραβείο για την δράση "Ευέλικτα καπάκια"

Τα καταφέραμε !!!!
Πήραμε το 1ο Βραβείο για τη συμμετοχή μας στη δράση "Τα ευέλικτα καπάκια". Με την βοήθεια γνωστών συγγενών και φίλων συγκεντρώσαμε 500 κιλά πλαστικά καπάκια για την ανταλλακτική τους αξία.

1o Βραβείο για την δράση

Τον Δεκέμβριο του 2016 τα τμήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, η εθελοντική ομάδα Gefyristas και η πανελλήνια ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων δώρησαν για την επιτυχία αυτή, στο σχολείο μας ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

 Δωρεά

 

Πρόσθετες Πληροφορίες