Έπαινος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch game


Έπαινος απονεμήθηκε στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αχαΐας το σχολικό έτος 2019-2020 για το παιχνίδι "Το κυνήγι των αριθμών", με το οποίο συμμετείχε στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch.

Στην κατασκευή του παιχνιδιού συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές:

 • Άννα-Μαρία,
 • Κωνσταντίνος,
 • Κωνσταντίνος,
 • Χριστίνα,
 • Ζώης,
 • Αμαλία,
 • Χρήστος,
 • Γεωργία,
 • Χρήστος,
 • Πηνελόπή και
 • Ράνια

που τους εμψύχωσαν οι εκπαιδευτικοί:

Τσορμπατζόγλου Γιώργος (Πληροφορικής)

Αλεξανδρή Ελένη (Καλλιτεχνικών).

Πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες φιλοξένησαν άρθρο για την επιτυχία αυτή.

Στην θέση https://festman.schoolab.gr/project/3349 υπάρχει η καρτέλα συμμετοχής του σχολείου μας, ενώ στην θέση https://festman.schoolab.gr/festival/26 υπάρχει μία κατάσταση με τα σχολεία που βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό αυτό.

 (Στιγμιότυπο από το παιχνίδι)

 

Ευχαριστήρια επιστολή του Υπουργείου Παιδείας στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας

Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αχαΐας για το υλικό που παραχώρησε το σχολείο με αφορμή την παγκόσμια μέρα των ατόμων με αναπηρία.

Το υλικό αυτό, προέρχεται από την διακεκριμένη μ' έπαινο συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch (γλώσσας προγραμματισμού)  το σχολ. έτος 2018-2019.

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την επιστολή του Υπουργείου Παιδείας.

Συνημμένα:
Κατέβασε το αχείο (Eyxaristiria.pdf)Eyxaristiria.pdf[Ευχαριστίες του Υπουργείου Παιδείας στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ]145 Kb

Έπαινος σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής ΕΚπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Αχαΐας είχε την χαρά της διάκρισης με έπαινο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με το ψηφιακό παιχνίδι "Το κυνήγι των γραμμάτων...".

Η διάκριση αυτή δόθηκε στα πλαίσια του Πανελλήνιου διαγωνισμού Scratch (ενός προγραμματιστικού περιβάλλοντος) που πραγματοποιήθηκε το σχολ. έτος 2018-2019 και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Το παιχνίδι κατασκευάσθηκε με πολύ μεράκι από τους μαθητές:

 • Πεσματζ. Ζώη
 • Σίδερ. Χρήστο
 • Σταυροπ. Γεωργία
 • Ασημ. Χρήστο
 • Μπάρ. Κωνσταντίνο
 • Ρουμελ. Αμαλία

με την βοήθεια των εκπαιδευτικών

 • Τσορμπατζόγλου Γιώργο - Πληροφορικό και
 • Σικελιανού Δέσποινα - Ψυχολόγο.

Είναι ελεύθερο στο διαδίκτυο, και ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Έχει σαν σκοπό την εξοικείωση του χειριστή με το Ελληνικό πληκτρολόγιο, και χρησιμοποιήθηκε από το εργαστήριο Πληροφορικής του ΕΕΕΕΚ, με κάποιες εξατομικεύσεις (όπως για παράδειγμα είναι τα πρόσωπα των μαθητών που εμφανίζονται στην θέση της μαργαρίτας) με αποτέλεσμα να το κάνουν πιο ελκυστικό και ευχάριστο.Άρθρο για τον έπαινο που απέσπασε το σχολείο μας στον 5ο Διαγωνισμό Scratch game φιλοξένησαν και τα παρακάτω portals τα οποία και ευχαριστούμε:

Βράβευση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας

br

To EEEEK Αχαΐας κέρδισε το πρώτο (1ο) αλλά και το Ειδικό Βραβείο με την συμμετοχή του στην δράση "Τα ευέλικτα καπάκια" καταγράφοντας δείκτη 9,5 (κιλά/μαθητή) συγκεντρώνοντας 800 κιλά πλαστικών πωμάτων. Η δράση αυτή οργανώθηκε από τα τμήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, την εθελοντική ομάδα Gefyristas και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Π.ΟΜ.ΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

bra

Αποτέλεσμα της επιτυχίας αυτής είναι η παραχώρηση δωρεάν εξοπλισμού στο φυσικοθεραπευτήριό μας  από τους οργανωτές της δράσης. 

brab

Τιμητικό Δίπλωμα στο ΕΕΕΕΚ Αχαΐας

Τιμητικό δίπλωμα θα απονεμηθεί και στο σχολείο μας για την συμμετοχή του στο Τοπικό Θεματικό Πολιτιστικό Δίκτυο "Οι Επιστήμες μέσα από τις Τέχνες" που οργανώθηκε από τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σε συνεργασία με το ΜΕΤ το σχολικό έτος 2017-28.

Το δίπλωμα θα δοθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 18:30 στο χώρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστήμιου Πατρών  στο Πλαίσιο Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού 2018 

 

Διάκριση για το ΕΕΕΕΚ Αχαιΐας

Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Αχαΐας, απέσπασε «Ειδικό Βραβείο συμμετοχής»  στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch-μίας γλώσσας προγραμματισμού που δημιουργήθηκε και συντηρείται από το γνωστό τεχνολογικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (M.I.T.).  αξία της διάκρισης  αυτής  είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν κυρίως ελεύθερο και δωρεάν (ΕΛ/ΛΑΚ).

Ο διαγωνισμός αυτός έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων  και είχε σαν ειδική Θεματική  την  «Οδική Ασφάλεια», λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το έτος 2018 έχει ανακηρυχτεί σαν έτος οδικής ασφάλειας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η μικρή και ευέλικτη ομάδα του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας που αποτελείται από τους μαθητές  Οδυσσέα, Χρήστο , Κώστα και Αμαλία  υποστηρίχθηκε  από τους  εκπαιδευτικούς Τσορμπατζόγλου Γιώργο και Στεφάνου Κατερίνα,  που δούλεψαν  με πολύ μεράκι και κόπο, αποκλειστικά και μόνο στον ελεύθερο χρόνο τους και πέρα από το διδακτικό ωράριο. Κατάφεραν έτσι να φτιάξουν το παιχνίδι:  «Προχωράμε στον δρόμο χωρίς να φοβόμαστε επειδή ακολουθούμε τους κανόνες» (https://scratch.mit.edu/projects/216813308/#player). 
Το κάθε μέλος της ομάδας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές του, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό  και πέτυχε.

·         Η υποψηφιότητα όπως είχε κατατεθεί βρίσκεται στην θέση: https://festman.schoolab.gr/project/2926

·         Και τ’ αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι στην θέση : https://festman.schoolab.gr/festival/21

Συντελεστές της επιτυχίας

Οι συντελεστές του έργου

 Ευχαριστούμε την εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" και τα portals που φιλοξένησαν άρθρο για την προσπάθειά μας αυτή:

 • Εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" στο φύλλο της Πέμπτης 14/06/2018 στην σελίδα 12.

( http://www.skaipatras.gr/2018/06/12/patra-panellinia-diakrisi-se-eidiko-scholeio-ston-4o-panellinio-diagonismo-scratch-mias-glossas-programmatismoy/ )

( https://www.patrasevents.gr/article/350877-sxoleiou-tis-patras-diakrithike-ston-4o-panellinio-diagonismo-pexnidiou-sto-scratch)

( https://dete.gr/σχολείο-της-πάτρας-διακρίθηκε-στον-4ο-π/ )

( https://www.greek-inews.gr/2018/06/panellhnia-diakrish-eidikoy-sxoleiou-ths-patras.html )

( http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=463532 )

( http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/489850 )

( http://tempo24.news/eidisi/183406/panellinia-diakrisi-se-eidiko-sholeio-tis-patras-prohorame-ston-dromo-horis-na )

Δημοσιεύσεις για την επιτυχία μας

Συγχαρητήρια

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς και εκτελεστές του τραγουδιού και του ηχητικού μηνύματος που έδωσε το Βραβείο στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, στην κατηγορία Λυκείου, στο Διαγωνισμό "Καν' το ν' ακουστεί " του 2018.

Οι συμμετοχές βρίσκονται στην θέση: http://europeanschoolradio.eu/like/Song-likes.php

Η κατάσταση των βραβευθέντων σχολείων είναι: http://europeanschoolradio.eu/5fest/kanto2018results/

 

 

Bραβείο στον διαγωνισμό "Κάν' το ν' ακουστεί 2018"

Συγχαρητήρια σ' όλους τους συντελεστές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας για το βραβείο κατηγορίας Λυκείου που κατέκτησαν στον διαγωνισμό "Κάν' το ν' ακουστεί 2018" (http://europeanschoolradio.eu/5fest/kanto2018results/)

Οι συμμετοχές βρίσκονται στην θέση:http://europeanschoolradio.eu/like/Song-likes.php και οι κατηγορίες-κριτήρια του διαγωνισμού στην θέση: http://europeanschoolradio.eu/5fest/evaluation-and-awards/

Βραβείο

 

Πρόσθετες Πληροφορίες