Αγιασμός σχολ. έτους 2018-2019

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Αχαΐας, για το σχολ. έτος 2018-2019.
Για πρώτη φορά η ημέρα αυτή βρήκε το 80% των εκπαιδευτικών στις θέσεις τους όπως είπε ο Δ/ντης κος Ψαρράς Σπύρος. Από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το 5ωρο καθημερινό πρόγραμμα που θα γίνει 6ωρο με την πλήρη στελέχωσή του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μεταφορές των μαθητών μας που κανένας δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν. Μια προσωρινή λύση κατάφεραν να δώσουν λιγοστοί γονείς που με τα δικά τους μέσα έφεραν τα παιδιά στο σχολείο. 

Γιορτή Τέλους

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 έγινε η γιορτή λήξης του σχολ. έτους 2017-2018.
Σ' αυτή διασκεδάσαμε με το σαλτιπάγκο, και παιχνίδια που έγιναν απ' όλο το σχολείο με την βοήθεια των εκπαιδευτικών της φυσικής αγωγής Ανδρέα Βαρβαρέσο, Σύμη Αδαμοπούλου και  Βιβή Τσομπόλη.
Φυσικά στο τέλος κεραστήκαμε από το εργαστήριο αυτόνομης διαβίωσης και πήραμε ένα μικρό δωράκι για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

 

Περίπατος στο Πάρκο

 Οι εκδρομές τελειώνουν. Το καλοκαίρι μπήκε, και όλοι αναζητούν σκιές που υπάρχουν άφθονες στο πάρκο της Εγλυκάδας που επισκεφθήκαμε σήμερα.

Αντιμετώπιση πυρκαγιάς

Την Πέμπτη 31/5/2018 έγινε στο σχολείο μας επίδειξη πυροσβεστικών μέσων όπως πυροσβεστικών φωλιών, διακοπτών και πυροσβεστήρων  από τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας κο Κυρίτση. Μάλιστα στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, εκπαιδευτικοί, Ε.Ε.Π,  Ε.Β.Π αλλά και μαθητές έκαναν χρήση πυροσβεστήρα ξηράς κόνεως για την κατάσβεση φωτιάς που είχαμε ανάψει για τον σκοπό αυτό.

Η ιδέα προέρχεται από την κοινωνική υπηρεσία του σχολείου και συγκεκριμένα από την κα Φωτοπούλου Χαρίκλεια που με την βοήθεια της κας Ανδριοπούλου Θεοδώρας, στα πλαίσια της διδασκαλίας σε μικροομάδα μαθητών, κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία και φρόντισαν για την σωστή προετοιμασία της δράσης αυτής.

 

Συνημμένα:
Κατέβασε το αχείο (fire.pdf)fire.pdf[Τμήμα Μνημονίου Ενεργειών για την κατάσβεση πυρκαγιάς]1500 Kb

Εκδρομή - Εκκλησιασμός

Την Παρασκευή 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός και στην συνέχεια εκδρομή στην κοντινή αθλητική εγκατάσταση.

 

Εκδρομή στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πάτρας

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πάτρας όπου παίξαμε μπάσκετ αλλά και παραλλαγές του, στην κλειστή αίθουσα που μας φιλοξένησε.

Εκδρομή στην Πλαζ

Την Τρίτη 08 Μαΐου 2018 έγινε μια επιτυχημένη εκδρομή στην πλαζ. Ζωγραφίσαμε και παίξαμε ομαδικά και ατομικά παιχνίδια στον περιφραγμένο χώρο που διατίθεται για τον σκοπό αυτό.


Πριν το Πάσχα

Τελευταία μέρα σχολικών μαθημάτων πριν τις διακοπές του Πάσχα, και το σχολείο αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα των μαθητών για εκκλησιασμό και στην συνέχεια ποδόσφαιρο στο κοντινό γήπεδο.

Πρόσθετες Πληροφορίες