20 με τόνο για την παρέλαση 25ης Μαρτίου

παρέλαση_1

Φέτος για 2η χρονιά το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας παρέλασε στον κεντρικό δρόμο της Πάτρας σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης, κερδίζοντας επάξια το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

παρέλαση_2

Γιορτή 25ης Μαρτίου

"Την Παρασκευή 22/03/19, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η σχολική μας γιορτή. Στη γιορτή συμμετείχαν πολλοί μαθητές με ποιήματα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Την γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί γονείς και κηδεμόνες.
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς μας για την υπέροχη γιορτή!

Υπεύθυνοι καθηγητές:
Δρόντζα Σοφία: οργάνωση, επιμέλεια κειμένων, ποιημάτων και βίντεο.
Παπαδοπούλου Χριστίνα: παρουσίαση, σκηνικά, παραδοσιακοί χοροί.
Κριμπά Δέσποινα: μουσική επιμέλεια, κιθάρα.
Παπαχρυσανθάκη Σοφία: μουσική επιμέλεια, αρμόνιο.
Βαρβαρέσος Ανδρέας, Γεωργακλή Παναγιώτα: παραδοσιακοί χοροί."

Δρόντζα Σοφία

.Τσικνοπέμπτη 2019

Το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας με την αρωγή του συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και άλλων υποστηρικτών, διοργάνωσε για πολλοστή χρονιά φέτος μια όμορφη εκδήλωση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, κυρίως για τους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς, γονείς, κηδεμόνες και τους οδηγούς.

Χορό, τραγούδι, face painting, αλλά και σουβλάκια, χυμοί, κρασί, μπιφτέκια, πανσέτα και λουκάνικα είναι μερικά από αυτά που απόλαυσαν όσοι  βρέθηκαν στην γιορτή μας.


Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η συγκέντρωση στο χώρο του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου γιορτάσαμε στο σχολείο μας την εξέγερση του Πολυτεχνείου που ξεκίνησε 14 Νοεμβρίου 1973 με κατάληψη του ιδρύματος από φοιτητές και σπουδαστές καταλήγοντας σε αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, ύστερα από μια σειρά γεγονότων αρχής γενομένης με την είσοδο άρματος μάχης στο χώρο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών και την επαναφορά σε ισχύ του σχετικού στρατιωτικού νόμου που απαγόρευε τις συγκεντρώσεις και την κυκλοφορία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο τέλος της μικρής γιορτής μας οι μαθητές κεράστηκαν με αναψυκτικά και γλυκίσματα που παρασκευάστηκαν στο σχολείο από το εργαστήριο αυτόνομης διαβίωσης.

 

Μαθητικές Εκλογές

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι μαθητικές εκλογές. Συντονίστρια των εκλογών αυτών ήταν η κα Σαρράκη Μαρία που ετοίμασε και τα ψηφοδέλτια.

Επειδή ήταν δύσκολο να διαβάσουμε τα ονόματα των υποψηφίων, τα ψηφοδέλτια περιλάμβαναν και φωτογραφίες τους.

Στην αρχή έγινε μία παρουσίαση των μαθητών που θέλανε να εκπροσωπήσουν τους συμαθητές τους. Τα συνθήματα που ακούσθηκαν ήταν πολλά και διάφορα ξεκινώντας από τα γνωστά και δοκιμασμένα, που πάντα όμως έχουν απήχηση όπως "Περισσότερες Εκδρομές",  φτάνοντας μέχρι τα πιο δυναμικά .

Στην συνέχεια οι μαθητές πήγαν στις αίθουσες από όπου πέρναγε η κάλπη και έριχναν μέσα την ψήφο τους .

Στο τέλος σε κοινή θέα στον χώρο της προσευχής έγινε καταμέτρηση των ψήφων μέσα σ' επιδοκιμασίες.
Αυτοί που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους ήταν οι:

  • Χρήστος
  • Κώστας
  • Ζώης
  • Αμαλία
  • Ντίνος

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, οι μαθητές αυτοί που είναι και μέλη του πενταμελούς θα συγκροτηθούν σε σώμα.

 

Γιορτή του Αθλητισμού

Με το σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» γιορτάσαμε σήμερα 10 Οκτωβρίου την ημέρα του αθλητισμού στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο.

Όπως τονίσθηκε και στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας:

Α. Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για την συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Β. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης που θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Εμείς πάντως παίξαμε και το διασκεδάσαμε.

 

Αγιασμός σχολ. έτους 2018-2019

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Αχαΐας, για το σχολ. έτος 2018-2019.
Για πρώτη φορά η ημέρα αυτή βρήκε το 80% των εκπαιδευτικών στις θέσεις τους όπως είπε ο Δ/ντης κος Ψαρράς Σπύρος. Από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το 5ωρο καθημερινό πρόγραμμα που θα γίνει 6ωρο με την πλήρη στελέχωσή του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μεταφορές των μαθητών μας που κανένας δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν. Μια προσωρινή λύση κατάφεραν να δώσουν λιγοστοί γονείς που με τα δικά τους μέσα έφεραν τα παιδιά στο σχολείο. 

Γιορτή Τέλους

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 έγινε η γιορτή λήξης του σχολ. έτους 2017-2018.
Σ' αυτή διασκεδάσαμε με το σαλτιπάγκο, και παιχνίδια που έγιναν απ' όλο το σχολείο με την βοήθεια των εκπαιδευτικών της φυσικής αγωγής Ανδρέα Βαρβαρέσο, Σύμη Αδαμοπούλου και  Βιβή Τσομπόλη.
Φυσικά στο τέλος κεραστήκαμε από το εργαστήριο αυτόνομης διαβίωσης και πήραμε ένα μικρό δωράκι για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

 

Πρόσθετες Πληροφορίες