Γιορτή των ΑμεΑ

Φωτογραφία από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης της 
κας Κατερίνας Σταματελάτου (εκπαιδευτικού του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αχαΐας)

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου το σχολείο μας φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου και 6ου Γυμνασίου Πάτρας για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Σκοπός της γιορτής αυτής ήταν η κοινωνικοποίηση των μαθητών μας, η καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων όπως και η ανάγκη σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.

Επέτειος Πολυτεχνείου

Μνήμες από τις μέρες του Πολυτεχνείου αναβίωσαν στο σχολείο μας στη γιορτή που έγινε την Παρασκευή, 15/11/2019.
Οι μέρες εκείνες  είχαν απ' όλα: ενθουσιασμό, πάθος, ένταση, φόβο, ψευδαισθήσεις, θάνατο...Πολυτεχνείο 1973.
Το χρονικό, ξετυλίχθηκε μέσα από αναφορές, ποιήματα, και τραγούδια που σφράγισαν τη γενιά αυτή.

Θυμηθήκαμε ξανά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που με το θάρρος της νιότης τους εναντιώθηκαν στη χούντα με κεντρικό σύνθημα:

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”.

Συντελεστές:
Οι μαθητές του σχολείου μας και οι εκπαιδευτικοί Κολανγγέλου Ρόζα, Δημοπούλου Άντζελα και Λόης Αντώνιος.Μαθητικές εκλογές

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου έγιναν μαθητικές εκλογές στο σχολείο μας με την βοήθεια της κας Σοφίας Σιδερη. Όλα κύλισαν ομαλά και αναδείχθηκαν οι καλύτεροι όπως άλλωστε γίνεται συνήθως.


20 με τόνο για την παρέλαση 25ης Μαρτίου

παρέλαση_1

Φέτος για 2η χρονιά το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας παρέλασε στον κεντρικό δρόμο της Πάτρας σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης, κερδίζοντας επάξια το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

παρέλαση_2

Γιορτή 25ης Μαρτίου

"Την Παρασκευή 22/03/19, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η σχολική μας γιορτή. Στη γιορτή συμμετείχαν πολλοί μαθητές με ποιήματα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Την γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί γονείς και κηδεμόνες.
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς μας για την υπέροχη γιορτή!

Υπεύθυνοι καθηγητές:
Δρόντζα Σοφία: οργάνωση, επιμέλεια κειμένων, ποιημάτων και βίντεο.
Παπαδοπούλου Χριστίνα: παρουσίαση, σκηνικά, παραδοσιακοί χοροί.
Κριμπά Δέσποινα: μουσική επιμέλεια, κιθάρα.
Παπαχρυσανθάκη Σοφία: μουσική επιμέλεια, αρμόνιο.
Βαρβαρέσος Ανδρέας, Γεωργακλή Παναγιώτα: παραδοσιακοί χοροί."

Δρόντζα Σοφία

.Τσικνοπέμπτη 2019

Το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας με την αρωγή του συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και άλλων υποστηρικτών, διοργάνωσε για πολλοστή χρονιά φέτος μια όμορφη εκδήλωση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, κυρίως για τους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς, γονείς, κηδεμόνες και τους οδηγούς.

Χορό, τραγούδι, face painting, αλλά και σουβλάκια, χυμοί, κρασί, μπιφτέκια, πανσέτα και λουκάνικα είναι μερικά από αυτά που απόλαυσαν όσοι  βρέθηκαν στην γιορτή μας.


Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η συγκέντρωση στο χώρο του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου γιορτάσαμε στο σχολείο μας την εξέγερση του Πολυτεχνείου που ξεκίνησε 14 Νοεμβρίου 1973 με κατάληψη του ιδρύματος από φοιτητές και σπουδαστές καταλήγοντας σε αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, ύστερα από μια σειρά γεγονότων αρχής γενομένης με την είσοδο άρματος μάχης στο χώρο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών και την επαναφορά σε ισχύ του σχετικού στρατιωτικού νόμου που απαγόρευε τις συγκεντρώσεις και την κυκλοφορία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο τέλος της μικρής γιορτής μας οι μαθητές κεράστηκαν με αναψυκτικά και γλυκίσματα που παρασκευάστηκαν στο σχολείο από το εργαστήριο αυτόνομης διαβίωσης.

 

Μαθητικές Εκλογές

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι μαθητικές εκλογές. Συντονίστρια των εκλογών αυτών ήταν η κα Σαρράκη Μαρία που ετοίμασε και τα ψηφοδέλτια.

Επειδή ήταν δύσκολο να διαβάσουμε τα ονόματα των υποψηφίων, τα ψηφοδέλτια περιλάμβαναν και φωτογραφίες τους.

Στην αρχή έγινε μία παρουσίαση των μαθητών που θέλανε να εκπροσωπήσουν τους συμαθητές τους. Τα συνθήματα που ακούσθηκαν ήταν πολλά και διάφορα ξεκινώντας από τα γνωστά και δοκιμασμένα, που πάντα όμως έχουν απήχηση όπως "Περισσότερες Εκδρομές",  φτάνοντας μέχρι τα πιο δυναμικά .

Στην συνέχεια οι μαθητές πήγαν στις αίθουσες από όπου πέρναγε η κάλπη και έριχναν μέσα την ψήφο τους .

Στο τέλος σε κοινή θέα στον χώρο της προσευχής έγινε καταμέτρηση των ψήφων μέσα σ' επιδοκιμασίες.
Αυτοί που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους ήταν οι:

  • Χρήστος
  • Κώστας
  • Ζώης
  • Αμαλία
  • Ντίνος

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, οι μαθητές αυτοί που είναι και μέλη του πενταμελούς θα συγκροτηθούν σε σώμα.

 

Πρόσθετες Πληροφορίες