Επίσκεψη στο μουσείο Τύπου

"Στις 13/02 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του σχολείου μας στο μουσείο Τύπου στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας με τίτλο "Τα συναισθήματα μέσα απ τη τέχνη - Artfeeling" με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Δημοπούλου Άντζελα και συμμετέχων εκπαιδευτικό τον Πιληση Θεοδόση.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν μια σειρά από έντυπα ντοκουμέντα που αφορούσαν την ιστορία του τύπου καθώς και έντυπα σε σχέση με το καρναβάλι και να συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες. Συνόδευσε η υποδιευθύντρια Κολανγγέλου Ρόζα."

Δημοπούλου Άντζελα

 

ΤσικνοΠέμπτη στο σχολείο

.

Γέμισε «τσίκνα» η αυλή του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας, όπως άλλωστε και οι περισσότερες αυλές των σχολείων της Ελλάδας, κάτι που επιβάλλει το πατροπαράδοτο έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Τα σουβλάκια πολλά, μαζί με αναψυκτικά και άλλα εδέσματα για τους μικρούς, και κρασί για τους μεγάλους που μας επισκέφθηκαν. Το κέφι ξεχείλισε και κατέληξε σε χορούς και τραγούδια.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες οι Ψήστες πήραν άριστα με τόνο και το ΕΒΠ πάρα πολλά μπράβο με πολλούς τόνους για την συνεισφορά τους στην οργάνωση της γιορτής.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε την παρουσία του κου Χαροκόπου που τίμησε το ΕΕΕΕΚ με την παρουσία του και άκουσε τις προσδοκίες μας για ένα καλύτερο σχολείο.

Ευχές για μια όμορφη ΚαθαροΔευτέρα.


Χριστουγεννιάτικη γιορτή

 

Χ ρ ό ν ι α    Π ο λ λ ά    κ α ι    Κ α λ έ ς    Γ ι ο ρ τ έ ς 

 

 

23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας.

Η κα Σταματελάτου Κατερίνα που συμμετείχε στην διοργάνωση της γιορτής είπε: «Οι μαθητές μας συμμετείχαν βιωματικά στην αναπαράσταση της Θείας Γέννησης του Χριστού. Επίσης, αναβίωσαν τα έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων όπως το ζύμωμα του Χριστόψωμου, το στόλισμα του καραβιού, το σπάσιμο του ροδιού, το έθιμο της κολόνιας και άλλα πολλά. Τέλος, δραματοποίησαν τον μύθο των καλικαντζάρων, που με τις σκανταλιές τους διασκέδασαν παιδιά, γονείς και καθηγητές. Φυσικά, τραγούδησαν τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χόρεψαν τα Μοραΐτικα κάλαντα και των Φώτων. Στο τέλος ο Αη- Βασίλης ήρθε στο σχολείο μας και μοίρασε δώρα σε όλους τους μαθητές. Συντονίστριες της γιορτής ήταν η κα Σταματελάτου Κατερίνα η κα Παπαχρυσανθάκη Σοφία και η κα Γεωργακλή Γιώτα

Οι εκπαιδευτικοί της αυτόνομης διαβίωσης, το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και τα παιδιά, είχαν επίσης φροντίσει να φτιάξουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες που μαζί με πορτοκαλάδες, κέρασαν μαθητές και γονείς.

Τέλος θα ήταν παράλειψη, να μην ευχαριστήσουμε την βουλευτή της ΝΔ κα Αλεξοπούλου, που βρέθηκε μαζί μας και συνεχάρη τους συντελεστές, εκπαιδευτικούς και μαθητές, για την άρτια διοργάνωση της γιορτής.

Συνημμένα:
Κατέβασε το αχείο (Pro_2019.pdf)Pro_2019.pdf[Η πρόσκληση που επιμελήθηκε η κα Σταματελάτου]355 Kb

Γιορτή των ΑμεΑ

Φωτογραφία από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης της 
κας Κατερίνας Σταματελάτου (εκπαιδευτικού του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αχαΐας)

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου το σχολείο μας φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου και 6ου Γυμνασίου Πάτρας για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Σκοπός της γιορτής αυτής ήταν η κοινωνικοποίηση των μαθητών μας, η καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων όπως και η ανάγκη σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.

Επέτειος Πολυτεχνείου

Μνήμες από τις μέρες του Πολυτεχνείου αναβίωσαν στο σχολείο μας στη γιορτή που έγινε την Παρασκευή, 15/11/2019.
Οι μέρες εκείνες  είχαν απ' όλα: ενθουσιασμό, πάθος, ένταση, φόβο, ψευδαισθήσεις, θάνατο...Πολυτεχνείο 1973.
Το χρονικό, ξετυλίχθηκε μέσα από αναφορές, ποιήματα, και τραγούδια που σφράγισαν τη γενιά αυτή.

Θυμηθήκαμε ξανά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που με το θάρρος της νιότης τους εναντιώθηκαν στη χούντα με κεντρικό σύνθημα:

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”.

Συντελεστές:
Οι μαθητές του σχολείου μας και οι εκπαιδευτικοί Κολανγγέλου Ρόζα, Δημοπούλου Άντζελα και Λόης Αντώνιος.Μαθητικές εκλογές

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου έγιναν μαθητικές εκλογές στο σχολείο μας με την βοήθεια της κας Σοφίας Σιδερη. Όλα κύλισαν ομαλά και αναδείχθηκαν οι καλύτεροι όπως άλλωστε γίνεται συνήθως.


20 με τόνο για την παρέλαση 25ης Μαρτίου

παρέλαση_1

Φέτος για 2η χρονιά το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας παρέλασε στον κεντρικό δρόμο της Πάτρας σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης, κερδίζοντας επάξια το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

παρέλαση_2

Γιορτή 25ης Μαρτίου

"Την Παρασκευή 22/03/19, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η σχολική μας γιορτή. Στη γιορτή συμμετείχαν πολλοί μαθητές με ποιήματα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Την γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί γονείς και κηδεμόνες.
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς μας για την υπέροχη γιορτή!

Υπεύθυνοι καθηγητές:
Δρόντζα Σοφία: οργάνωση, επιμέλεια κειμένων, ποιημάτων και βίντεο.
Παπαδοπούλου Χριστίνα: παρουσίαση, σκηνικά, παραδοσιακοί χοροί.
Κριμπά Δέσποινα: μουσική επιμέλεια, κιθάρα.
Παπαχρυσανθάκη Σοφία: μουσική επιμέλεια, αρμόνιο.
Βαρβαρέσος Ανδρέας, Γεωργακλή Παναγιώτα: παραδοσιακοί χοροί."

Δρόντζα Σοφία

.Πρόσθετες Πληροφορίες