Ενσωμάτωση

Η ενσωμάτωση των μαθητών μας στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο αποτελεί ένα από τους στόχους του σχολείου μας.

Μεταξύ των δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι παρακάτω: 

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο του Ρίου

Σχολείο Ρίου 

Την Παρασκευή 17 Μαΐου το σχολείο μας επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Ρίου με σκοπό την γνωριμία των μαθητών μέσα από κοινές δραστηριότητες όπως φύτευση και αθλοπαιδιές που οργάνωσαν εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ.

Η μέρα κύλησε ευχάριστα. Μάλιστα στο τέλος, το Γυμνάσιο Ρίου προσέφερε δεκατιανό στους μαθητές του σχολείου που πραγματικά απόλαυσαν, μετά από μια τέτοια κουραστική μέρα.

Ευχαριστούμε τους καθηγητές του Γυμνασίου και ιδιαίτερα τον Δ/ντή κο Αθανασόπουλο Δημήτρη - Πληροφορικό και την υποδιευθύντρια κα Παναγιωτοπούλου Διονυσία - φιλόλογο για τις προσπάθειες που κατέβαλαν έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ήρεμα και εποικοδομητικά και για τις δύο πλευρές.

 

Επίσκεψη του 6ου ΕΠΑΛ Πάτρας

Την Τετάρτη 12/12 μαθητές από τον τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας και την Πέμπτη 13/12, μαθητές της Α' Τάξης  του 6ου ΕΠΑΛ Πάτρας επισκέφθηκαν τον χώρο μας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους με σκοπό να γνωρίσουν το σχολείο μας.

Ο Δ/ντής του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και ξενάγησε τους καλεσμένους στις εγκαταστάσεις  και ιδιαίτερα στην φάρμα που διατηρεί το σχολείο στον περιβάλλοντα χώρο.

 

Παγκόσμια μέρα των ατόμων με αναπηρία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η γιορτή της παγκόσμιας μέρας των ατόμων με αναπηρία που διοργανώθηκε από το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας στην αίθουσα Αίγλη, γνωστού εμπορικού κέντρου της Πάτρας, την Δευτέρα 3/12/2018.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επίσημοι,  το 17ο γυμνάσιο Πάτρας με την χορωδία του που διηύθυνε η κα Έλενα Δρουκοπούλου, το πειραματικό γυμνάσιο Πάτρας, το 10 Δημοτικό Σχολείο και το ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ.

Το πρόγραμμα που μεταξύ των άλλων περιλάμβανε μουσικά δρώμενα, εικαστικές δράσεις,  παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου, κηπουρική, κλπ  ικανοποίησε όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση.

 

Γιορτή του Αθλητισμού

Με το σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» γιορτάσαμε σήμερα 10 Οκτωβρίου την ημέρα του αθλητισμού στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο.

Όπως τονίσθηκε και στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας:

Α. Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για την συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Β. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης που θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Εμείς πάντως παίξαμε και το διασκεδάσαμε.

 

Επίσκεψη στο 8ο Φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Σήμερα ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφθηκε το 8ο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία

Αν ο στόχος της σημερινής ημέρας ήταν να μπει ένα λιθαράκι στην διαδικασία κοινωνικοποίησης, και να γίνουν χαρούμενα τα πρόσωπα των παιδιών μας, τότε έχουμε πετύχει.

 

Το σχολείο μας διοργάνωσε την γιορτή αυτή στην αίθουσα "ΑΙΓΛΗ" του εμπορικού κέντρου "VESO MARE". Για να περάσουμε καλά φρόντισαν κυρίως η μουσικός Δέσποινα Κριμπά με την φυσιοθεραπεύτρια Νικολίτσα Τζίφα  και την βοήθεια του υπόλοιπου προσωπικού.

Μαζί μας την ημέρα αυτή ήταν οι μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης του 56ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και τα Ι.ΙΕΚ Βέργη.

Στην αρχή το σχολείο μας, έδωσε μία μουσική παράσταση  με κεντρικό σύνθημα "Για όλους υπάρχει αγάπη", ακολούθησε το τραγούδι "Καραγκιόζης" με την συνοδεία αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων και η παρουσία μας έκλεισε με το τραγούδι "Εμεις και Εσείς μαζί".
Ακολούθησε το 56ο Δημοτικό  με εορταστικό πρόγραμμα.

Αργότερα την σκυτάλη ανέλαβε το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ παράλληλα το τμήμα μαγειρικής του Ι.ΙΕΚ ετοίμασε και προσέφερε γλυκίσματα, και ο τομέας ομορφιάς έκανε face painting. Ξεχωριστή επιτυχία σημείωσε και η ζωγραφική με θέμα "Για όλους υπάρχει αγάπη", που διοργανώθηκε σε ξεχωριστό πάγκο. 

 

Όλο το άρθρο: Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Μία μέρα γυμναστική Η 4η Πανελλήνια Ημέρα  Σχολικού Αθλητισμού, για το σχολικό έτος 2017-2018 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες που έγιναν στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το γυμνάσιο Καστριτσίου με κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ - ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Στόχος είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής  αλλά και την κοινωνικοποίηση των μαθητών μας. 

Για την ημέρα αυτή φρόντισαν ιδιαίτερα οι γυμναστές μας Αδαμοπούλου Σύρμω και Βαρβαρέσος Ανδρέας που ευχαριστούμε.

 (Οι φωτογραφίες είναι της κας Ρόζας Κολανγγελου) 

 

Προσπάθειες Ενσωμάτωσης των μαθητών μας (παλαιότερων ετών)

28η Οκτωβρίου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αχαΐας
Σταθμός: 17η Νοεμβρίου - 1ο Γυμνάσιο Πάτρας

Ένας από τους κυρίαρχους στόχους του σχολείου μας, ήταν και είναι η ενσωμάτωση και η αποδοχή των μαθητών μας στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

Σταθμός:3η Δεκεμβρίου ΑΤΕΙ Πάτρας
Σταθμός: Κάνε μια ευχή ΕΕΕΕΚ Αχαΐας

Αυτή η προσπάθεια του σχολείου μας, παρά τις αρχικές τότε επιφυλάξεις και ενδοιασμούς, φορέων, εκπαιδευτικών, γονέων κ.α., ξεκίνησε με επισκέψεις σε σχολεία της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας συνήθους εκπαίδευσης.

Σταθμός: Γιορτή Χριστουγέννων-11ο Γυμνάσιο Πάτρας
Σταθμός: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας-Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας

Εκεί διαπιστώσαμε ότι η άγνοια και η έλλειψη κοινών βιωμάτων είναι αυτή που γεννά την προκατάληψη και ότι η συνύπαρξη είναι εφικτή μέσα από την γνωριμία και την επαφή με τη «διαφορετικότητα».

Σταθμός: Τσικνοπέμπτη - ΕΕΕΕΚ Αχαΐας
Σταθμός: Παραμυθιού -  ΕΕΕΕΚ Αχαΐας

Σήμερα, συνεχίζοντας την προσπάθεια αυτή, το σχολείο μας οργανώνει και πραγματοποιεί:

  • εκδηλώσεις εντός και εκτός του σχολείου, ανοιχτές σε όλους,
  • επισκέψεις σε φορείς και υπηρεσίες, 
  • ανταλλαγές επισκέψεων μ? άλλα σχολεία όλων των βαθμίδων, πραγματοποιώντας κοινές δραστηριότητες με ευεργετικές αλληλεπιδράσεις.
Σταθμός: 25ης Μαρτίου - 6ο Γυμνάσιο Πατρών
Σταθμός: ecomobility - ΟΛΠΑ Πατρών

Αποτέλεσμα αυτού του ανοίγματος προς την κοινωνία, ήταν και είναι η αμφίπλευρη εξοικείωση και το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα «μέλη της με διαφορετικότητα».

Σταθμός: Πρωτομαγιά - ΕΕΕΕΚ Αχαΐας
Κάθε λιμάνι και καημός, κάθε καημός και δάκρυ

Η με οποιαδήποτε τρόπο έμπρακτη και συγκινητική συνδρομή φορέων - υπηρεσιών, απλών ανθρώπων, συλλόγων, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων στο σχολείο μας και τους μαθητές του, συμβάλλει ενεργά στην επίτευξη των στόχων του, δικαιώνει τις επιλογές μας και μας ενδυναμώνει ηθικά και πρακτικά ώστε να συνεχίσουμε?

Επίσκεψη στο γήπεδο

 

 

Πηγή:Έκδοση ΕΕΕΕΚ Αχαΐας  σχολ. έτους 2009-2010
Για την αντιγραφή: Τσορμπατζόγλου Γιώργος ΠΕ19(Πληροφορικής)

Πρόσθετες Πληροφορίες