Ενσωμάτωση

Η ενσωμάτωση των μαθητών μας στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο αποτελεί ένα από τους στόχους του σχολείου μας.

Μεταξύ των δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι παρακάτω: 

Εικαστική Δράση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. για την Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

 

Η εικαστική δράση έλαβε χώρα στο 1ο και 6ο Γυμνάσιο Πάτρας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο αυτό οι εικαστικοί του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας επιμελήθηκαν μια συνεργατική δράση για το σύνολο των μαθητών των τριών σχολείων, από την οποία γεννήθηκαν δύο έργα μεγάλων διαστάσεων, που σήμερα κοσμούν τα εν λόγω σχολεία. 

Οι μαθητές ζωγράφισαν ο καθένας από ένα σχέδιο μεγέθους Α3, τα οποία στη συνέχεια ενώθηκαν για να δημιουργήσουν τα δύο έργα. Έμπνευση για τη θεματική αποτέλεσε το πρώτο έργο με ηλιοτρόπια που φιλοτέχνησε ο Vincent van Gogh στην Άρλ της Νότιας Γαλλίας (1888, Τhree Sunflowers in a Vase). Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τέμπερες και ακρυλικά.

Μέσα από την παραπάνω δημιουργική διαδικασία, οι μαθητές αισθάνθηκαν ελεύθεροι να εκφραστούν και να αλληλεπιδράσουν συνεργατικά, αγκαλιάζοντας την έννοια της διαφορετικότητας και μαθαίνοντας να καταρρίπτουν και να εξοστρακίζουν τυχόν τεχνητά κοινωνικά φράγματα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ενώ μπορεί κάποιος να αντιμετωπίζει ορισμένες δυσκολίες, είναι το κοινωνικό πλαίσιο που κατασκευάζει την «αναπηρία» (Pavey, 2007).

Βιβλιογραφικές Αναφορές
Pavey, B. (2007). The Dyslexia-Friendly Primary School. A Practical Guide for Teachers. London: SAGE Publications Ltd.

Επιμέλεια εικαστικής δράσης:

  • Αβραμοπούλου Ιφιγένεια
  • Αλεξανδρή Ελένη
  • Δημοπούλου Άντζελα

 

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο του Ρίου

Σχολείο Ρίου 

Την Παρασκευή 17 Μαΐου το σχολείο μας επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Ρίου με σκοπό την γνωριμία των μαθητών μέσα από κοινές δραστηριότητες όπως φύτευση και αθλοπαιδιές που οργάνωσαν εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ.

Η μέρα κύλησε ευχάριστα. Μάλιστα στο τέλος, το Γυμνάσιο Ρίου προσέφερε δεκατιανό στους μαθητές του σχολείου που πραγματικά απόλαυσαν, μετά από μια τέτοια κουραστική μέρα.

Ευχαριστούμε τους καθηγητές του Γυμνασίου και ιδιαίτερα τον Δ/ντή κο Αθανασόπουλο Δημήτρη - Πληροφορικό και την υποδιευθύντρια κα Παναγιωτοπούλου Διονυσία - φιλόλογο για τις προσπάθειες που κατέβαλαν έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ήρεμα και εποικοδομητικά και για τις δύο πλευρές.

 

Επίσκεψη του 6ου ΕΠΑΛ Πάτρας

Την Τετάρτη 12/12 μαθητές από τον τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας και την Πέμπτη 13/12, μαθητές της Α' Τάξης  του 6ου ΕΠΑΛ Πάτρας επισκέφθηκαν τον χώρο μας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους με σκοπό να γνωρίσουν το σχολείο μας.

Ο Δ/ντής του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και ξενάγησε τους καλεσμένους στις εγκαταστάσεις  και ιδιαίτερα στην φάρμα που διατηρεί το σχολείο στον περιβάλλοντα χώρο.

 

Παγκόσμια μέρα των ατόμων με αναπηρία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η γιορτή της παγκόσμιας μέρας των ατόμων με αναπηρία που διοργανώθηκε από το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας στην αίθουσα Αίγλη, γνωστού εμπορικού κέντρου της Πάτρας, την Δευτέρα 3/12/2018.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επίσημοι,  το 17ο γυμνάσιο Πάτρας με την χορωδία του που διηύθυνε η κα Έλενα Δρουκοπούλου, το πειραματικό γυμνάσιο Πάτρας, το 10 Δημοτικό Σχολείο και το ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ.

Το πρόγραμμα που μεταξύ των άλλων περιλάμβανε μουσικά δρώμενα, εικαστικές δράσεις,  παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου, κηπουρική, κλπ  ικανοποίησε όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση.

 

Γιορτή του Αθλητισμού

Με το σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» γιορτάσαμε σήμερα 10 Οκτωβρίου την ημέρα του αθλητισμού στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο.

Όπως τονίσθηκε και στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας:

Α. Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για την συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Β. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης που θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Εμείς πάντως παίξαμε και το διασκεδάσαμε.

 

Επίσκεψη στο 8ο Φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Σήμερα ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφθηκε το 8ο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

 

Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία

Αν ο στόχος της σημερινής ημέρας ήταν να μπει ένα λιθαράκι στην διαδικασία κοινωνικοποίησης, και να γίνουν χαρούμενα τα πρόσωπα των παιδιών μας, τότε έχουμε πετύχει.

 Το σχολείο μας διοργάνωσε την γιορτή αυτή στην αίθουσα "ΑΙΓΛΗ" του εμπορικού κέντρου "VESO MARE". Για να περάσουμε καλά φρόντισαν κυρίως η μουσικός Δέσποινα Κριμπά με την φυσιοθεραπεύτρια Νικολίτσα Τζίφα  και την βοήθεια του υπόλοιπου προσωπικού.

Μαζί μας την ημέρα αυτή ήταν οι μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης του 56ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και τα Ι.ΙΕΚ Βέργη.

Στην αρχή το σχολείο μας, έδωσε μία μουσική παράσταση  με κεντρικό σύνθημα "Για όλους υπάρχει αγάπη", ακολούθησε το τραγούδι "Καραγκιόζης" με την συνοδεία αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων και η παρουσία μας έκλεισε με το τραγούδι "Εμεις και Εσείς μαζί".
Ακολούθησε το 56ο Δημοτικό  με εορταστικό πρόγραμμα.

Αργότερα την σκυτάλη ανέλαβε το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ παράλληλα το τμήμα μαγειρικής του Ι.ΙΕΚ ετοίμασε και προσέφερε γλυκίσματα, και ο τομέας ομορφιάς έκανε face painting. Ξεχωριστή επιτυχία σημείωσε και η ζωγραφική με θέμα "Για όλους υπάρχει αγάπη", που διοργανώθηκε σε ξεχωριστό πάγκο. 

Όλο το άρθρο: Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Μία μέρα γυμναστική Η 4η Πανελλήνια Ημέρα  Σχολικού Αθλητισμού, για το σχολικό έτος 2017-2018 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες που έγιναν στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το γυμνάσιο Καστριτσίου με κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ - ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Στόχος είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής  αλλά και την κοινωνικοποίηση των μαθητών μας. 

Για την ημέρα αυτή φρόντισαν ιδιαίτερα οι γυμναστές μας Αδαμοπούλου Σύρμω και Βαρβαρέσος Ανδρέας που ευχαριστούμε.

 

Πρόσθετες Πληροφορίες