Συγκεντρώσαμε τα περισσότερα καπάκια

Τα 55 σχολεία της Β'θμιας εκπαίδευσης συγκέντρωσαν 5487 κιλά πλαστικών καπακιών με την συμμετοχή 9783 μαθητών.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας μάζεψε τα περισσότερα καπάκια απ' όλα τα σχολεία τόσο σε απόλυτο αριθμό (800 κιλά), όσο και σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών του. 

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch

Βασική οθόνη παιχνιδιού

 

Το σχολείο μας υπέβαλε στο 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Scratch, το έργο μέ τίτλο "*** Προχωράμε στον δρόμο χωρίς να φοβόμαστε επειδή ακολουθούμε τους κανόνες ***"  στην ειδική θεματική της "Οδικής Ασφάλειας".

Το έργο βρίσκεται στην διεύθυνση https://scratch.mit.edu/projects/216813308/#player  και ξεκινάει όταν ο χρήστης πατήσει την πράσινη σημαία.

 Ο χρήστης οδηγεί τον junior  χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα κίνησης. Ο junior πρέπει να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, και  ν' ακουμπήσει την ασπρο-κόκκινη σημαία χωρίς να τον κτυπήσουν τ' αυτοκίνητα. Πρέπει επίσης ν' απαντήσει σωστά στις 5 από τις 10 ερωτήσεις που κρύβονται στα μπαλόνια και εμφανίζονται όταν τ' ακουμπήσει. Βοήθεια παίρνει όταν πατήσει το γράφημα του ΕΕΕΕΚ Αχαιΐας στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης ( ή το πλήκτρο του διαστήματος) σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού (εξαιρουμένων των διαλόγων).

 Συντελεστές του έργου είναι

οι μαθητές:

Οδυσσέας Αγγ.
Χρήστος Ασημ.
Κώστας Μπαρ.
Αμαλία Ρουμ.

και οι εκπαιδευτικοί
Τσορμπατζόγλου Γιώργος ΠΕ19
Στεφάνου Κατερίνα ΠΕ02.50

Η συνεισφορά στο έργο για κάθε ένα από τους συντελεστές έγινε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές του. Έτσι κάποιος πληκτρολόγησε τους διαλόγους, κάποιοι ασχολήθηκαν με τον ήχο κλπ

Πρέπει να τονίσουμε οτι οι περισσότεροι διάλογοι συνοδεύονται και από τις φωνές των μαθητών μας.


Συγχαρητήρια

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς και εκτελεστές του τραγουδιού και του ηχητικού μηνύματος που έδωσε το  Βραβείο στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, στην κατηγορία Λυκείου, στο Διαγωνισμό "Καν' το ν' ακουστεί " του 2018.

Οι συμμετοχές βρίσκονται στην θέση: http://europeanschoolradio.eu/like/Song-likes.php

Η κατάσταση των βραβευθέντων σχολείων είναι: http://europeanschoolradio.eu/5fest/kanto2018results/

 (Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης της κας Ρόζας Κολανγγελου) 

 

4os Πανελλήνιος Διαγωνισμός στο Scratch

Scratch_Game_Logo

Το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας αποφάσισε να δημιουργήσει μια ομάδα με υπεύθυνους καθηγητές τον κο Γιώργο Τσορμπατζόγλου και την κα Κατερίνα Στεφάνου για να λάβει μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των μαθητών σε μια δημιουργική και συνεργατική διαδικασία για την ανάπτυξη ενός υπολογιστικού παιχνιδιού στο περιβάλλον προγραμματισμού Scratch που αναπτύχθηκε από το γνωστό τεχνολογικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (M.I.T.).

Ο φετινός διαγωνισμός για το σχολ.έτος 2017-2018 είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας(100518/Δ2/15-6-2017) και αφορά στην υλοποίηση ενός «παιχνιδιού περιπέτειας».

Ειδική θεματική του διαγωνισμού χωρίς να είναι δεσμευτική είναι η "Οδική Ασφάλεια", λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 2018 έχει ανακηρυχθεί ως έτος "Οδικής Ασφάλειας" από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.

αφίσα

(Οι εικόνες ανήκουν στους οργανωτές του διαγωνισμού) 
Συνημμένα:
Κατέβασε το αχείο (4_competition.pdf)4_competition.pdf[Ανακοίνωνη της επιτροπής του διαγωνισμού]472 Kb

Ψηφίστε για το βραβείο ακροατών

Διαγωνισμός Τραγουδιού

Ψηφίστε στο Διαγωνισμό  "Κάν' το ν' ακουστεί 2018"  για το βραβείο των ακροατών 12/2 ως 16/3 το τραγούδι Νο 56  με τίτλο  "Το πολύτιμο κλειδί" του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας, σε στίχους Κολλιοπούλου Γεωργίας - Νικολάου Δημόπουλου και μουσική Ρόζας Κολανγγέλου.

Τραγούδι στον διαγωνισμό και το ραδιοφωνικό μήνυμα  Νο 77 με τον ίδιο τίτλο .

Γέννηση ενός ήρωα

Η γέννηση ενός ήρωα

Σήμερα, πάνω σε μία ιδέα των μαθητών του σχολείου μας, γεννήθηκε ο ήρωας που θα μας αντιπροσωπεύσει στον φετινό διαγωνισμό Scratch.

Ο ήρωας αυτός είναι ένα ανδροειδές (ρομπότ) με καφέ σώμα, γαλάζιο μπλουζάκι και γυαλί στο ίδιο χρώμα.

Είναι τριών διαστάσεων και μπορεί να περπατήσει μπροστά, πίσω, δεξιά και αριστερά. Ακούει στο όνομα Ρόμπο-Εκ (Robo-Ek) και φαίνεται ότι είναι ευγενικός και υπάκουος.

Του ευχόμαστε Καλή Επιτυχία, Σιδερένιος και γεμάτος από Ιδέες. Να είναι σίγουρος ότι θα τον υποστηρίξουμε στην προσπάθεια που θα κάνει.

 

Επίσκεψη στο μουσείο

Την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου μία ομάδα μαθητών επισκέφθηκε το μουσείο στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος 

Ραδιοφωνικός Διαγωνισμός

Το σχολείο μας αποφάσισε να πάρει μέρος  στο μαθητικό διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού  "Καν' το ν΄ακουστεί 2018".

Ο τίτλος της συμμετοχής μας στα πλαίσια του διαγωνισμού είναι "ΕΕΕΕΚπέμπουμε ραδιοφωνικά από Πάτρα

 

Πρόσθετες Πληροφορίες