Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αχαΐας στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch

To Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αχαΐας συμμετέχει στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch (γλώσσα προγραμματισμού) με το εκπαιδευτικό παιχνίδι "Το κυνήγι των αριθμών".

Η υποβολή των έργων για τον φετινό διαγωνισμό του σχολικού έτους 2019-20 λήγει την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020. Τελεί υπό την έγκριση του ΥΠΠΕΘ (Αρ. Πρωτ. Φ15/204719/Δ2/27-12-2019) και αφορά στην υλοποίηση ενός «Παιχνιδιού», με ανοιχτή θεματολογία.

Συμμετέχουν οι μαθητές

  • Άννα-Μαρία,
  • Κωνσταντίνος,
  • Κωνσταντίνος,
  • Χριστίνα,
  • Ζώης,
  • Αμαλία,
  • Χρήστος,
  • Γεωργία,
  • Πηνελόπη,
  • Ράνια,
  • Χρήστος.

Εμψυχωτές είναι η κα Αλεξανδρή Ελένη (Καλλιτεχνικών) και ο κος Τσορμπατζόγλου Γιώργος (Πληροφορικής).

Στο παιχνίδι αυτό απονεμήθηκε έπαινος.

 

5ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Scratch game: Βραβείο

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας απέσπασε έπαινο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch game

Π Ε Ρ Ι Σ Σ Ο Τ Ε Ρ Α

 

Η συμμετοχή μας στο 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch game

.Γραμματάκια

Το σχολείο μας αποφάσισε να πάρει μέρος στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch με το παιχνίδι "Το κυνήγι των γραμμάτων..."που στόχος του είναι η εκμάθηση του πληκτρολογίου.

Σ' αυτό συμμετέχουν έξι μαθητές οι Χρήστος, Ζώης, Κώστας, Χρήστος, Γεωργία και η Αμαλία. Καθηγητές που εμψυχώνουν την προσπάθεια αυτή είναι ο κος Τσορμπατζόγλου Γιώργος (Πληροφορικός) και η κα Νέλλη Σικελιανού (Ψυχολόγος).

 

Ψηφίζουμε για το σχολείο μας...


" Η ψηφοφορία για το βραβείο ακροατών στο πλαίσιο του Διαγωνισμού του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου ξεκίνησε. Ας ψηφίσουμε το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει το σχολείο μας με τίτλο "Όλοι ίσοι μα διαφορετικοί" στην κατηγορία τραγουδιού (αρ. 91)  και στη σελίδα  http://europeanschoolradio.eu/6fest/vote/

 

Κάθε ψήφος και μια καρδιά “Μου αρέσει!”"

Κολλιοπούλου Γεωργία

 

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch

Προκηρύχθηκε ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch με σκοπό τη συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την υλοποίηση ενός προγράμματος ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, αξιοποιώντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.

Συνημμένα:
Κατέβασε το αχείο (5os Scratch.pdf)5os Scratch.pdf[Προκήρυξη του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Scratch ]520 Kb

Συγκεντρώσαμε τα περισσότερα καπάκια

Τα 55 σχολεία της Β'θμιας εκπαίδευσης συγκέντρωσαν 5487 κιλά πλαστικών καπακιών με την συμμετοχή 9783 μαθητών.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας μάζεψε τα περισσότερα καπάκια απ' όλα τα σχολεία τόσο σε απόλυτο αριθμό (800 κιλά), όσο και σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών του. 

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch

Το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας κέρδισε διάκριση στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Scratch

Βασική οθόνη παιχνιδιού

 

Το σχολείο μας υπέβαλε στο 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Scratch, το έργο μέ τίτλο "*** Προχωράμε στον δρόμο χωρίς να φοβόμαστε επειδή ακολουθούμε τους κανόνες ***"  στην ειδική θεματική της "Οδικής Ασφάλειας".

Το έργο βρίσκεται στην διεύθυνση https://scratch.mit.edu/projects/216813308/#player  και ξεκινάει όταν ο χρήστης πατήσει την πράσινη σημαία.

 Ο χρήστης οδηγεί τον junior  χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα κίνησης. Ο junior πρέπει να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, και  ν' ακουμπήσει την ασπρο-κόκκινη σημαία χωρίς να τον κτυπήσουν τ' αυτοκίνητα. Πρέπει επίσης ν' απαντήσει σωστά στις 5 από τις 10 ερωτήσεις που κρύβονται στα μπαλόνια και εμφανίζονται όταν τ' ακουμπήσει. Βοήθεια παίρνει όταν πατήσει το γράφημα του ΕΕΕΕΚ Αχαιΐας στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης ( ή το πλήκτρο του διαστήματος) σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού (εξαιρουμένων των διαλόγων).

 Συντελεστές του έργου είναι

οι μαθητές:

Οδυσσέας Αγγ.
Χρήστος Ασημ.
Κώστας Μπαρ.
Αμαλία Ρουμ.

και οι εκπαιδευτικοί
Τσορμπατζόγλου Γιώργος ΠΕ19
Στεφάνου Κατερίνα ΠΕ02.50

Η συνεισφορά στο έργο για κάθε ένα από τους συντελεστές έγινε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές του. Έτσι κάποιος πληκτρολόγησε τους διαλόγους, κάποιοι ασχολήθηκαν με τον ήχο κλπ

Πρέπει να τονίσουμε οτι οι περισσότεροι διάλογοι συνοδεύονται και από τις φωνές των μαθητών μας.


Συγχαρητήρια

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς και εκτελεστές του τραγουδιού και του ηχητικού μηνύματος που έδωσε το  Βραβείο στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, στην κατηγορία Λυκείου, στο Διαγωνισμό "Καν' το ν' ακουστεί " του 2018.

Οι συμμετοχές βρίσκονται στην θέση: http://europeanschoolradio.eu/like/Song-likes.php

Η κατάσταση των βραβευθέντων σχολείων είναι: http://europeanschoolradio.eu/5fest/kanto2018results/

Πρόσθετες Πληροφορίες