Επίσκεψη στο Ερπετόραμα & Νίκη Προαστίου

Το σχολείο μας την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 πραγματοποίησε μία τρίωρη επίσκεψη στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου "ΝΙΚΗΣ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ" με σκοπό την άθληση των μαθητών του.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στο ΕΡΠΕΤΟΡΑΜΑ που στεγάζεται στο ίδιο αθλητικό κέντρο. Σ' αυτό εκτείθενται ζωντανά ερπετά, δηλητηριώδη & σφικτήρες απ' όλο τον κόσμο. Ο κος Καράλης που ανάλαβε την ξενάγηση, εξήγησε οτι τα φίδια μπορούν να ελέγξουν τους πληθυσμούς των ποντικιών αφού μ' αυτά τρέφονται, και έδωσε και κάποιες  χρηστικές συμβουλές:

  • Από τα φίδια που βρίσκουμε στην Ελλάδα, αυτά που είναι μεγαλύτερα του ενός μέτρου και κινούνται γρήγορα είναι μη δηλητηριώδη. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκει και η δεντρογαλιά.
  • Για την Ελλάδα επίσης, όσα φίδια δεν έχουν γρήγορες αντιδράσεις όπως για παράδειγμα η οχιά και είναι μικρότερα του  ενός μέτρου είναι δηλητηριώδη και πρέπει να τ' αποφεύγουμε.

(Ευχαριστώ τον κο Γιάννη Γκατζέλη Μαθηματικό (ΠΕ03) που μου παραχώρησε προρυθμισμένη την φωτογραφική μηχανή του)

Προσθήκη προσωνυμίου στο ΕΕΕΕΚ Αχαΐας

Η υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησμευμάτων κατόπιν αιτήματος του σχολείου μας, πρόσθεσε προσωνύμιο στη Σχολική μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αχαΐας, "Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Αχαΐας" και μετονομάσθηκε, ως ακολούθως:
Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αχαΐας «Γέφυρα - γέφυρα Αλληλεγγύης και Επικοινωνίας»

  Στα συνημμένα μπορούμε να βρούμε το Φ.Ε.Κ που δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα στοιχεία:

ΦΕΚ Β 1278 - 11.04.2012
Ημερομηνία κυκλοφορίας 04.05.2012 στην σελίδα 20167

Συνημμένα:
Κατέβασε το αχείο (document_eeeek.pdf)document_eeeek.pdf[ΦΕΚ Β' 1278 -11.04.2012 ]128 Kb

Πρόσθετες Πληροφορίες