Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα πρώτων βοηθειών

Εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επιμόρφωσαν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων ΕΕΕΕΚ Αχαΐας και Αιγίου, σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και Ασφάλειας στο Σχολικό Περιβάλλον.

Επίσκεψη στο Ερπετόραμα & Νίκη Προαστίου

Το σχολείο μας την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 πραγματοποίησε μία τρίωρη επίσκεψη στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου "ΝΙΚΗΣ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ" με σκοπό την άθληση των μαθητών του.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στο ΕΡΠΕΤΟΡΑΜΑ που στεγάζεται στο ίδιο αθλητικό κέντρο. Σ' αυτό εκτείθενται ζωντανά ερπετά, δηλητηριώδη & σφικτήρες απ' όλο τον κόσμο. Ο κος Καράλης που ανάλαβε την ξενάγηση, εξήγησε οτι τα φίδια μπορούν να ελέγξουν τους πληθυσμούς των ποντικιών αφού μ' αυτά τρέφονται, και έδωσε και κάποιες  χρηστικές συμβουλές:

  • Από τα φίδια που βρίσκουμε στην Ελλάδα, αυτά που είναι μεγαλύτερα του ενός μέτρου και κινούνται γρήγορα είναι μη δηλητηριώδη. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκει και η δεντρογαλιά.
  • Για την Ελλάδα επίσης, όσα φίδια δεν έχουν γρήγορες αντιδράσεις όπως για παράδειγμα η οχιά και είναι μικρότερα του  ενός μέτρου είναι δηλητηριώδη και πρέπει να τ' αποφεύγουμε.

(Ευχαριστώ τον κο Γιάννη Γκατζέλη Μαθηματικό (ΠΕ03) που μου παραχώρησε προρυθμισμένη την φωτογραφική μηχανή του)

Πρόσθετες Πληροφορίες