Ένα Τέλος, μια Αρχή

Αποχαιρετισμός στις παλιές εγκαταστάσειςΤο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αποφασίσθηκε να γίνει η μεταφορά του σχολείου μας από τις παλιές διάσπαρτες εγκαταστάσεις σε ένα ενιαίο κτήριο του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης  Αναπήρων που οι χώροι του έμεναν κενοί και ανεκμετάλλευτοι.

Βρήκε  λοιπόν λύση το πρόβλημα που απασχολούσε το σύλλογο του σχολείου, τους μαθητές, αλλά κυρίως το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για το σχολ έτος 2011 - 2012 όπως φαίνεται από το συνημμένο ιδιωτικό συμφωνητικό  χρησιδανείου μεταξύ του ΕΕΕΕΚ Αχαϊας και του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών.

Για την μεταφορά και τον καθαρισμό των νέων εγκαταστάσεων ζητήθηκε η βοήθεια του Δήμου Πατρέων σαν αρμόδιο όργανο. Παρά την υποχρέωση που έχει αναλάβει ο Δήμος, τα συνεργεία που στάλθηκαν δυστυχώς, φάνηκαν θλιβερά κατώτερα των περιστάσεων.

Έτσι οι εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο ΕΕΕΕΚ Αχαΐας αποφάσισαν με γνώμονα το καλό των μαθητών τους, να κάνουν τις εργασίες καθαριότητας, διαρρύθμισης του χώρου και του μεγαλύτερου μέρους της μεταφοράς μόνοι τους, με συσκευές (ηλεκτρικές σκούπες, δράπανα, σκαπτικά κλπ) που χρησιμοποιούν στην ιδιωτική τους ζωή, αποδεικνύοντας πως ως αξία τους έχουν το «εμένα με νοιάζει» και αυτό κάνει εύκολα όλα τα υπόλοιπα, τα «αδύνατα δυνατά».

Μύθος, λοιπόν, το σχολείο το απαξιωμένο, με τους δασκάλους τους αδιάφορους, που απλώς διεκπεραιώνουν την ύλη.

 

Συνημμένα:
Κατέβασε το αχείο (chrisidaneio.pdf)chrisidaneio.pdf[Ιδιωτικό Συμφωνητικό Χρησιδανείου]67 Kb

Πρόσθετες Πληροφορίες