Πανελλήνιος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch

Το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας κέρδισε διάκριση στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Scratch

Βασική οθόνη παιχνιδιού

 

Το σχολείο μας υπέβαλε στο 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Scratch, το έργο μέ τίτλο "*** Προχωράμε στον δρόμο χωρίς να φοβόμαστε επειδή ακολουθούμε τους κανόνες ***"  στην ειδική θεματική της "Οδικής Ασφάλειας".

Το έργο βρίσκεται στην διεύθυνση https://scratch.mit.edu/projects/216813308/#player  και ξεκινάει όταν ο χρήστης πατήσει την πράσινη σημαία.

 Ο χρήστης οδηγεί τον junior  χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα κίνησης. Ο junior πρέπει να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, και  ν' ακουμπήσει την ασπρο-κόκκινη σημαία χωρίς να τον κτυπήσουν τ' αυτοκίνητα. Πρέπει επίσης ν' απαντήσει σωστά στις 5 από τις 10 ερωτήσεις που κρύβονται στα μπαλόνια και εμφανίζονται όταν τ' ακουμπήσει. Βοήθεια παίρνει όταν πατήσει το γράφημα του ΕΕΕΕΚ Αχαιΐας στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης ( ή το πλήκτρο του διαστήματος) σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού (εξαιρουμένων των διαλόγων).

 Συντελεστές του έργου είναι

οι μαθητές:

Οδυσσέας Αγγ.
Χρήστος Ασημ.
Κώστας Μπαρ.
Αμαλία Ρουμ.

και οι εκπαιδευτικοί
Τσορμπατζόγλου Γιώργος ΠΕ19
Στεφάνου Κατερίνα ΠΕ02.50

Η συνεισφορά στο έργο για κάθε ένα από τους συντελεστές έγινε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές του. Έτσι κάποιος πληκτρολόγησε τους διαλόγους, κάποιοι ασχολήθηκαν με τον ήχο κλπ

Πρέπει να τονίσουμε οτι οι περισσότεροι διάλογοι συνοδεύονται και από τις φωνές των μαθητών μας.


Πρόσθετες Πληροφορίες