Προτεινόμενο λογισμικό

Τις κρίσιμες αυτές στιγμές οι μαθητές μας πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους. Δεν πρέπει όμως να χάσουν την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορούν να συμβάλλουν και τα παρακάτω λογισμικά που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε δωρεάν:

- GCompris

Είναι ένα δωρεάν εκπαιδευτικό λογισμικό, υψηλής εκπαιδευτικής ποιότητας και αποτελείται από δραστηριότητες για παιδιά. Μερικές δραστηριότητες έχουν παιγνιώδη προσανατολισμό, διατηρώντας όμως τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα. 

Μια λίστα των κατηγοριών με μερικά παραδείγματα είναι:
ανακάλυψη του υπολογιστή: πληκτρολόγιο, ποντίκι,..
άλγεβρα: πίνακας μνήμης, αρίθμηση, πίνακας διπλής καταχώρησης, είδωλα γεωμετρικών σχημάτων,..
επιστήμη: λειτουργία διώρυγας, ο κύκλος του νερού, υποβρύχιο, ηλεκτρικά κυκλώματα,..
γεωγραφία: τοποθέτησε τις χώρες στο χάρτη,..
παιχνίδια: σκάκι, παιχνίδια μνήμης, Σκορ 4, sudoku,..
ανάγνωση: εξάσκηση των αναγνωστικών δεξιοτήτων
άλλα: εκμάθηση της ώρας, παζλ με διάσημους πίνακες ζωγραφικής, διανυσματική σχεδίαση,.. 

Την εφαρμογή αυτή μπορείτε να κατεβάσετε από την θέση https://gcompris.net/index-el.html

 

- Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια

 

Είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο, που αξιοποιεί τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας με απλά και δημιουργικά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, παιγνίδια κυκλοφοριακής αγωγής και παιγνίδια εξοικείωσης, που επιτυγχάνουν άμεσο οπτικό - ακουστικό αποτέλεσμα και επιτρέπουν τη μεταφορά του αποτελέσματος σε άλλα μέσα και υλικά. Προσεγγίζει τη γνώση διαθεματικά και βιωματικά και επιτρέπει τον αυτοσχεδιασμό, το τυχαίο, το αυθόρμητο, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα των μαθητών, πλουτίζοντας τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και βοηθώντας στην επικοινωνία.

Την εφαρμογή αυτή μπορείτε να την κατεβάσετε από την θέση: http://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/232

 

- Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στην προσπάθεια να προσφέρει εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Εξ.α.ε). Οι γονείς και κηδεμόνες εφ' όσων ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση αυτής της μορφής πρέπει να επικοινωνήσουν με το σχολείο και στην συνέχεια με απλό τρόπο να γράψουν τα παιδιά τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ( https://register.sch.gr/students/ ) μέχρι τις 30 Μαρτίου 2020.


- Λογισμικό που δημιουργήθηκε από το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας

Στην θέση http://eeek.ach.sch.gr/index.php/2018-04-28-15-40-44 μπορείτε να βρείτε και να παίξετε με το λογισμικό αυτό που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση παρά μόνο ένα σύγχρονο φυλλομετρητή (browser)


Πρόσθετες Πληροφορίες