Πολιτιστικό Πρόγραμμα

"Στα πλαίσια των καθημερινών προκλήσεων ολοκληρώθηκε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθαίνω - Συνεργάζομαι - Δημιουργώ μέσα από το Θέατρο Σκιών". Οι μαθητές/τριες μέσα από τη βιωματική δράση σχεδίασαν εικαστικές φιγούρες και από τη λεγόμενη "σιωπηρή γνώση" αποκτήθηκε πνεύμα:

  • ομαδοσυνεργασίας
  • δημιουργικότητας
  • επικοινωνίας
  • υπευθυνότητας αλλά και
  • ενεργητικής συμμετοχής

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω Πολιτιστικό Πρόγραμμα λειτούργησε ως μετασχηματιστικό εργαλείο στην απτή εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Θερμές ευχαριστίες στον Καραγκιοζοπαίχτη κ.Πατρινό Χρήστο για την ευγενική του συμμετοχή.

 

Η επιστημονική και εκπαιδευτική ομάδα:

Ανδριοπούλου Θεοδώρα - Κοινωνική Λειτουργός

Κοτοπούλης Παναγιώτης - Εκπαιδευτικός

Παπαδοπούλου Χριστίνα - Εκπαιδευτικός

. "

 

Παπαδοπούλου Χριστίνα

Ολοκλήρωση Προγράμματος "Ο Χρόνος είναι Χρώμα"

"Το Πρόγραμμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ο Χρόνος είναι Χρώμα» ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τη δημιουργία του δεύτερου μεγάλου έργου σε μουσαμά και την τοποθέτησή του σε τοίχο του σχολείου μας. Τα παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερη όρεξη και πλούσιες ιδέες κατά την υλοποίηση της ζωγραφιάς, καθώς αποτύπωσαν στοιχεία που τους είναι οικεία. Αυτή τη φορά το κεντρικό θέμα ήταν οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου. Η εικόνα συμπληρώθηκε με στοιχεία που περιβάλλουν ή βρίσκονται κοντά στο σχολείο, συγκεκριμένα την πόλη της Πάτρας, τους παρακείμενους ορεινούς όγκους, τον Πατραϊκό κόλπο και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Ο ενθουσιασμός των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια πρωτίστως και το πολύ όμορφο αποτέλεσμα δευτερευόντως δικαιώνουν τις προσπάθειες των αρμόδιων εκπαιδευτικών (Μαγδαληνή Βασίλα-ΠΕ08, Άντζελα Δημοπούλου-ΠΕ08) και δείχνουν το δρόμο για τη συνέχιση αντίστοιχων δραστηριοτήτων στο μέλλον."

Μαγδαληνή Βασίλα - ΠΕ08


Για την επεξεργασία της φωτογραφίας και την αντιγραφή
Τσορμπατζόγλου Γιώργος
 

 

O χρόνος είναι χρώμα

Τα παιδιά ζωγραφίζουν μόνα τους σε μεγάλες επιφάνειες τα δικά τους σχέδια εμπνευσμένα από πίνακες αφηρημένης τέχνης των μεγάλων ζωγράφων....
Υπεύθυνη προγράμματος:Δημοπούλου Άντζελα ΠΕ08
Συμμετέχει :Βασίλα Μαγδαληνή ΠΕ08
 

Πολιτιστικά σχολ. έτους 2017-2018

Εικόνα από το πολιτιστικό τμήμαΤην σχολική χρονιά 2017-2018 υλοποιούμε δύο πολιτιστικά προγράμματα:

Το ένα έχει τίτλο «Πολιτιστική Κληρονομιά» με υπεύθυνο εκπαιδευτικό την κα Παπαχρυσανθάκη Σοφία και συμμετέχοντες Εκπαιδευτικούς την κα Μαρία Μαμάτσια και τον κο Δημήτριο Ξένο.
Οι μαθητές που συμμετέχουν προέρχονται από τα τμήματα Γ2, Α3 και Α9.

Το δεύτερο πολιτιστικό έχει σαν τίτλο: "Ο χρόνος είναι χρώμα" με υπεύθυνη την Εκπαιδευτικό κα Άντζελα Δημοπούλου. Συμμετέχει η κα Μαγδαληνή Βασίλα και οι μαθητές από τα τμήματα Α9 και Β1.

(Tο εικονίδιο προέρχεται από τον ιστότοπο της Δ/νσης Β'θμιας εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων)

 

Πρόσθετες Πληροφορίες