Άρθρα

Το πηγάδι των Ευχών

Αντί άλλης εισαγωγής θα χρησιμοποιήσουμε τις πρώτες φράσεις του παραμυθιού μας

Εικόνα του Τάκη σχ. έτος 2011-2012"Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένας τόπος μικρός. Εκεί οι άνθρωποι  είχαν ένα χριστουγεννιάτικο έθιμο. Κάθε χρόνο παραμονή της μεγάλης γιορτής μαζεύονταν γύρω από το πηγάδι του χωριού και έγραφαν σ' ένα μεγάλο χαρτί τις ευχές τους. Άλλος ευχόταν αγάπη, άλλος υγεία, άλλος χαρά , πίστη, ελπίδα και χίλια δυο πράγματα που αν τα έχεις στο σπίτι σου, είσαι ευτυχισμένος. Μετά έριχναν το χαρτί μέσα στο πηγάδι. Πίστευαν ότι έτσι δε θα χαθούν μέσα στο χρόνο. Και ποιος ξέρει;;. Κάποια μέρα μπορεί και να πραγματοποιηθούν.

Ο μεγάλος τους φόβος όμως ήταν μη τύχει και περάσει από εκεί μια μάγισσα. Είχαν ακούσει ότι περνούσε από τα γύρω χωριά και έκλεβε τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων.

Δυστυχώς δεν άργησε να περάσει και από το δικό τους τόπο. Μια νύχτα που κοιμούνταν όλοι, μπήκε κρυφά στο χωριό έκλεψε το χαρτί με τις ευχές τους. Αμέσως μετά μεταμορφώθηκε σε μια όμορφη καλοντυμένη κυρά και εμφανίστηκε μπροστά τους, κρατώντας φλουριά!!.. πολλά φλουριά!!

Τόσα που δεν είχαν δει ποτέ στη ζωή τους! Επιτέλους θα μπορούσαν να αγοράσουν ότι ποθούσε ο καθένας μπορούσε να απλώσει τα χέρια του και να τα φτάσει.

Χαρούμενοι και ικανοποιημένοι άρχισαν ένα ξέφρενο γλέντι. Έστησαν ένα φαγοπότι. Μωρέ έτρωγαν με χρυσές κουτάλες!"

 

(Ολοκληρωμένο το παραμύθι μπορείτε να το δείτε ή και να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας αν πατήσετε στο συνημμένο)
 
Συνημμένα:
Κατέβασε το αχείο (pigadi.pdf)pigadi.pdf[ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ - Παραμύθι από την Ανδριάννα Κολλύρου]54 Kb

Πρόσθετες Πληροφορίες